Як Variant Irrigation запустив другий виробничий майданчик на Закарпатті

17.10.2022

24 лютого повномасштабна військова агресія з боку російської федерації проти України кардинально змінила життя кожного українця та поставила на паузу весь український бізнес.

В перші дні запитань було більше ніж відповідей. Керівництво підприємств виробничої групи Variant Group спільно з партнерами – такими ж власниками вітчизняних бізнесів, об’єднавши зусилля, надавали підтримку харків’янам, що опинилися в пастці війни: організували доставку гуманітарної допомоги з Європи потягами Укрзалізниці, забезпечували продуктами жителів міста, допомагали евакуюватись родинам з дітьми в більш безпечні регіони України. Проте залишалися глобальні питання: «А що далі? Як утримати колектив? Як зберегти потужності? Як виконувати зобов’язання перед клієнтами?». Тож, вже в середині березня почали проробляти варіанти часткової релокації обладнання та людей на захід України.

«Вже до кінця березня ми об'їздили Хмельницьку, Тернопільську, Чернівецьку, Львівську, Івано-Франківську та Закарпатську області у пошуках підходящих виробничих приміщень та майданчиків. Оскільки 40% нашої продукції випускалося на експорт - на це і було зроблено ставку. Вибір зупинили на Закарпатській області, де на території машинобудівного заводу було орендовано цех та складські приміщення. Вибір цієї локації обумовлювався близькістю до кордону трьох країн Євросоюзу: Угорщина, Румунія, Словаччина, що дозволило забезпечити більш зручні шляхи логістики», - пояснює директор з виробництва Єрмоленко Олексій.

Наступний виклик, який ми гідно прийняли - переміщення наших спеціалістів та обладнання. Паралельно вирішували питання з релокацією працівників, орендою житла для них та їхніх родин, оформлення броні для військовозобов'язаних та логістикою устаткування. В першу чергу вивозили сучасне, багатофункціональне та високопродуктивне обладнання понад 25 одиниць, а це - 26 фур з обладнанням та оснащенням та 52 вагони з основними та допоміжними товарно-матеріальними цінностями. 

«Поки героїчний Харків тримався під масовими обстрілами, на нашому новому майданчику наприкінці квітня вже випускалася продукція і на порядок денний постало питання щодо організації повноцінної роботи в Харкові з усіма заходами безпеки», - згадує Олексій.

В Харкові залишалися люди, приміщення, обладнання – все це треба було організувати та поновити роботу. Тож, на території заводу було підготовлено бомбосховища, завезено їжу, питну воду, підключено генератори для живлення заводу в індивідуальному режимі. І поступово, з дуже великою обережністю, дотримуючись заходів безпеки, розпочали відновлювати роботу на підприємстві. Завдяки неймовірним якостям та сміливості наших людей – справжніх українців та сильних духом харків'ян, завод повністю відновив виробництво. Недивлячись на всі складнощі та реалії сьогодення, «Варіант Агро Буд» працює на благо України та наших сільгоспвиробників.

«Ми працюємо, повністю відновили виробництво в 2 регіонах. Зараз у Харкові працює 82 фахівця, на Західній – 46 та на віддаленій роботі 20 осіб. Це 148 сімей, які працюють і можуть годувати свої родини. Українці – сильна нація, і ми вистоїмо! Слава Україні! Героям слава!» - пишається своїм виробництвом та командою Олексій Єрмоленко, директор з виробництва, ТОВ «Варіант Агро Буд».

Метою загарбників було захопити країну, лишити українців незалежності, зупинити бізнеси… Проте українці не скорилися, дуже великою ціною, але ми стоїмо, робимо все можливе, кожен на своєму фронті. І ця війна навіть посприяла, підштовхнула багатьох дуже швидко зорієнтуватися і зробити, здавалося б, неможливе – вистояти і знайти нові шляхи відновлення. Виробниче підприємство ТОВ «Варіант Агро Буд» (ТМ Variant Irrigation) мало виконати замовлення для тих сільгоспвиробників, які залишилися працювати, щоб не допустити продовольчу кризу і хто не змінив плани щодо придбання обладнання. Тому на підприємстві оперативно було відновлено роботу, за цей час поставлено близько 50 одиниць зрошувальних машин, налагоджено поставки на експорт. І зараз, завдяки виробничим майданчикам в 2 місцях, ми можемо гарантувати терміни і безпеку замовлень.

pic money
50 агрогосподарств заощадили на системах 35 000 000 грн

Інші записи

Дохід в 3 400$ з 1 га: кейс зрошення Хорс-АГРО 06.12.2021 Дохід в 3 400$ з 1 га: кейс зрошення Хорс-АГРО Як запустити систему зрошення «з нуля»? 06.12.2021 Як запустити систему зрошення «з нуля»? Григорій Бахметьєв: Інвестиції в зрошення окупляться за три роки 06.12.2021 Григорій Бахметьєв: Інвестиції в зрошення окупляться за три роки
Mail

ТОП-10 корисностей при впровадженні системи поливу